Mai Multe Vizualizări
Valbuena din 2012 a fost recoltat într-o vară calduroasă, care a rezultat în struguri foarte sănătoși. Începând cu recolta din 2010, acest vin a fost fermentat în urma unui studiu de sol. Vinificarea a fost efectuată în butoaie de stejar francez și american, în medie aproximativ 18 luni, urmate de alte 18 luni în cuve de stejar de 20.000 litri, dar, unele loturi au avut mai mult timp în barrique și altele mai mult timp în cuvă.
Chiar dacă nu este menționat pe scară largă, a fost întotdeauna produs din struguri franțuzești, în principal Merlot, dar acest 2012 este primul Valbuena care a fost cu adevărat 100% Tempranillo - deoarece Merlotul nu s-a comportat bine în acest an cald și uscat.
Profunzimea și intensitatea acestui vin sunt concentrate și bogate, date de aromele de ciocolată, cafea și alune. Are note puternice de taninuri suculente, dar cu o textură moale.
Tara de productie : Spania
Profil : Sec
Alcool : 14%