Mai Multe Vizualizări
În tradiția recentă, Tămâioasa Românească era un soi dedicat exclusiv vinurilor demidulci și dulci, considerându-se că zaharurile reziduale contribuie la conservarea aromelor. În încercările noastre de a descoperi adevăratul potențial al soiului, am reușit să obținem vinuri seci cu potențial mare de învechire, iar Domeniul a lansat prima variantă comercială de Tămâioasă Românească sec din România.
Vinul este obținut din struguri de pe parcele cu densitate și producție mică, Domeniul beneficiind de 16 hectare cu Tămâioasă Românească. Strugurii au trecut printr-un proces de macerare peliculară pentru extragerea aromelor, mustul a fost extras la presiuni mici, apoi a fermentat la 15-18°C. A urmat maturarea pe drojdii fine, cu batonnage periodic. Îl caracterizează notele clasice de muscat și nuanțele fine de caramel.
Varietate: Tămâioasă Românească
Alcool: 13% vol
Temperatura recomandată de servire: 11°C – 13°C
Culoare | ALB |
---|