Mai Multe Vizualizări
Domeniul dispune de 16,4 hectare de viță de vie cu Tamaioasa Românească, cu o densitate de 6 000 plante la hectar. Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă s-au ales parcele cu o producţie de 8-10 to /ha.
Strugurii s-au cules manual şi s-au desciorchinat. Bogăţia de arome se găseşte în pieliţa boabelor şi de aceea, pentru a se extrage, s-a făcut o macerare peliculară, timp de 24 de ore, la o temperatură de 8-10 ºC. A urmat o presare uşoară, iar mustul obţinut a fermentat lent, timp de 30 de zile, în cisterne de inox, cu temperatură controlată între 15 şi 18 ºC. Vinul obținut a fost maturat pe drojdii fine.
Alcool: 12,3 % vol
Temperatura recomandată de servire: 10-12 ºC
Culoare | ALB |
---|