Mai Multe Vizualizări
Un vin galben-pai cu inflexiuni verzui, strălucitor, cu arome intense de soc, salcâm și flori albe. Gust răcoritor și reconfortant, echilibrat între notele florale și cele de fruct, cu aciditate peste medie și un final lung și elegant. Asortări culinare: salate cu fructe de mare, pești mici la grătar, mozzarella cu ulei de măsline și ierburi aromate.
Domeniul dispune de 27 hectare cu Sauvignon Blanc, plantate la o densitate de 6.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie de 8 – 10 tone/ha.
Strugurii s-au cules mecanizat şi s-au presat la presiuni mici. A urmat deburbarea la rece şi apoi fermentarea lentă în cisterne de inox, cu temperatură controlată, între 16°C – 18°C, timp de 20 de zile. Vinul s-a maturat pe drojdiile fine.
Alcool: 12,5 % vol
Temperatura recomandată de servire: 6°C – 8°C.
Culoare | ALB |
---|