Mai Multe Vizualizări
Domeniul dispune de 25 hectare cu Merlot, plantate la o densitate de 5.000 de plante la hectar. Plantele au o dispunere de la nord la sud, pe un sol de tip cernoziom calcaros. Modul de tăiere este Guyot simplu. Pentru această gamă se aleg parcele cu o producţie medie de 10 tone/ha.
Strugurii s-au cules mecanizat şi s-a făcut o macerare-fermentare în vinificatoare cu remontage, timp de zece zile. Prin gestionarea corespunzătoare a temperaturilor de fermentare şi a numărului de remontages, precum şi a tehnicii de delestage, s-a urmărit obţinerea de vinuri fructate, cu mai puţine taninuri. Maturarea s-a făcut în principal la cisternă de inox şi parţial la butoaie de stejar francez de a doua şi a treia trecere, pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 8 luni.
Alcool: 14% vol
Temperatura recomandată de servire: 18°C – 20°C
Culoare | ROSU |
---|